Transferverbod FC Barcelona opgeschort

FC Barcelona kan komende zomer toch de transfermarkt op. De wereldvoetbalbond FIFA heeft het transferverbod (voor twee 'windows') opgeschort. Barcelona kreeg op 2 april een transferverbod opgelegd van de FIFA.

De Catalaanse grootmacht had volgens de tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond regels overtreden bij het vastleggen van talenten onder de achttien jaar van buiten Europa. Barcelona kreeg ook een boete van 370.000 euro.

De huidige nummer drie in de Primera División mocht de komende transferwindows (komende zomer en volgend jaar januari) geen nieuwe spelers aantrekken. Dat was een flinke streep door de rekening omdat Barça afscheid neemt van onder meer doelman Victor Valdés en Carles Puyol.

Barcelona had al akkoorden met bereikt met keeper Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) en middenvelder Alen Halilovic (Dinamo Zagreb). Het was de vraag of beide spelers wel naar Camp Nou mochten komen, hoewel er volgens Dinamo Zagreb geen twijfel was over Halilovic.

De club uit Catalonië ging echter in beroep tegen de straf en mag hangende dat beroep alsnog de transfermarkt op. Dat betekent dat Barcelona komende zomer op zoek kan gaan naar versterkingen. De ploeg van de bekritiseerde trainer Gerardo Martino lijkt het seizoen zonder zilverwaar af te gaan sluiten.