FOK! wat een weer... Vrij veel zon en zacht

Vrolijk Pasen! Het weer valt gelukkig mee deze paasdagen, al neemt de kans op een bui morgen wel wat toe. Mogelijk dat er aan het einde van deze middag ook een bui ontstaat, maar dan alleen in het zuiden en in Zeeland. Elders blijft het vandaag gewoon helemaal droog.

Hogedrukgebieden vinden we ten noorden van ons land, terwijl de luchtdruk ten zuiden van ons laag is. Tussen deze systemen in ontstaat er een oostelijke stroming. Vandaag heeft de hogedruk nog de meeste invloed, maar de komende dagen krijgt ook de lagedruk wat meer grip op het weer. Wel is het heerlijk zacht weer en zeker niet iedereen krijgt een bui.

De afgelopen nacht stroomde de warme lucht binnen en dat zien we ook aan de maxima die in het binnenland tot 20 graden oplopen. Op de Wadden en langs de kust blijft het iets frisser. De oostenwind is pittig te noemen en bovendien erg vlagerig, en dit komt omdat wij dus precies tussen twee druksystemen in liggen.

Morgen lijkt de kans op een bui zeker in het zuiden en midden wat groter te worden. Misschien dat het in het noorden nog gewoon droog blijft. Het gaat wel om lokale buien, maar als die er gaan vallen kunnen ze wel behoorlijk stevig uitpakken met onweer en windstoten. Met een graad of 19 is het verder heerlijk weer om buiten te zijn, want de oostenwind neemt wat in kracht af.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Buienlucht
Deze buienluchten kunnen we vanaf morgen regelmatig tegenkomen. De foto is gemaakt door KlapMongeaul