Miley Cyrus baalt van spookverhalen over toestand

Miley Cyrus vindt het irritant dat de media haar gezondheidstoestand zo hebben opgeblazen. "Zo veel rare verhalen doen de ronde. Niemand leest de officiële verklaring en die sukkels maken mijn fans bang", twitterde de zangeres donderdag.

Cyrus, die twee concerten moest afblazen, werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis na een allergische reactie op antibiotica. Ze kampte met een voorhoofdsholteontsteking waarvoor ze een bepaald type antibioticum kreeg voorgeschreven. In de verklaring stond onder meer dat de reactie op het middel 5 tot 27 dagen kon duren en dat ze onder dokterstoezicht blijft tot er vooruitgang te zien is.

De media schreven onder meer dat de zangeres mogelijk nog veel meer optredens moet afblazen. Ook deden allerlei verhalen de ronde dat ze zo hard had gefeest na de dood van haar hond Floyd dat ze ziek was geworden. De 21-jarige Cyrus is klaar met alle speculaties. "Houd jullie bek en laat me genezen. Maak mijn familie, vrienden en fans niet bang."

Het eerstvolgende concert van de zangeres staat voor vrijdag gepland in Nashville. Het is nog niet duidelijk of die show doorgaat. Cyrus doet met haar Bangerz-tournee ook Nederland aan. Op 2 mei staat de zangeres in de Ziggo Dome in Amsterdam.