[WK kwalificatie] Uruguay vernedert Jordanië

Uruguay kan de tickets voor het WK boeken. De nummer zes van de FIFA-ranglijst won de eerste wedstrijd tegen Jordanië in de play-offs met liefst 0-5. Bondscoach Hossam Hassan had misschien voor de wedstrijd in Amman nog even hoop. Net als de fans in het stadion.

De prins van Jordanië droomde ook van een stunt tegen Uruguay, maar dat zat er geen moment in. De Zuid-Amerikanen, met Edinson Cavani en ex-Ajacied Luis Suarez en Nicolas Lodeiro, wonnen zeer gemakkelijk.

Nadat doelman Martin Silva van Uruguay zich moest strekken bij een voorzet van Odal Al-Saify, die even dacht te gaan scoren, kwam Jordanië na 22 minuten op achterstand. Cristian Stuani slingerde de bal goed voor. De voorzet kwam op het hoofd van Cavani, die het overzicht behield en Maxi Pereira tikte van dichtbij binnen: 0-1.

Het bleek het begin van een afgang voor Jordanië. Uruguay sprong namelijk uiterst effectief om met de kansen. Vlak voor rust viel al de beslissing in de wedstrijd. Al-Saify dook onder een voorzet van Lodeiro door, waarna Stuani de voorsprong verdubbelde. Na rust probeerde Jordanië het nog even, maar Uruguay bleek echt te sterk.

Lodeiro en Atlético Madrid-middenvelder Cristian Rodriguez tilden de score naar 0-4. Het slotakkoord was voor Cavani. Met een geweldige vrije trap bepaalde de spits van Paris Saint-Germain de eindstand op 0-5. Daarmee is de return in Montevideo een formaliteit. Officieel is het nog niet, maar Uruguay kan zich als groepshoofd gaan voorbereiden op het WK in Brazilië. Het Nederlands elftal kan de voorrangspositie bij de loting nu echt vergeten.