Van Beukering: "Ik val drie kilo per duel af"

Jhonny van Beukering is inmiddels neergestreken in Indonesië, maar de spits heeft nog geen duel gespeeld voor Pelita Jaya. De 28-jarige Van Beukering heeft het uitstekend naar zijn zin ondanks dat hij nog wacht op zijn debuut.

"Ik moet mijn eerste echte duel nog spelen voor mijn club", aldus Van Beukering tegen Omroep Gelderland. Dat komt mede door problemen de organisatie van de nationale competitie. Van Beukering is echter ook nog niet fit.

Behalve hamstringproblemen is de aanvaller uit het Gelderse Velp ook nog niet op gewicht. "Ik ben nu wat kilootjes te zwaar, maar daar heb ik schijt aan. Met die hitte daar val ik drie kilo per wedstrijd af", verklaart de aanvaller met een glimlach.

Als het aan de oud-spits van Vitesse, N.E.C. Nijmegen en De Graafschap ligt keert hij niet meer terug op de Nederlandse velden. In Indonesië voelt hij zich thuis. "Het past totaal bij me en ik wil mijn carrière hier graag afsluiten. Ik heb geen zin om terug te keren in de Jupiler League, daar pas ik voor."