Cruijff en tien jeugdtrainers naar de rechter

De soap bij Ajax begint steeds meer de vorm van Goede Tijden, Slechte Tijden aan te nemen. Zojuist kwam namelijk het bericht naar buiten dat Johan Cruijff en tien jeugdtrainers de gang naar de rechtszaal willen maken.

Cruijf beweert namelijk dat de benoemingen van de directeuren Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal niet rechtsgeldig zijn. Bovendien zouden deze keuzes in strijd zijn met het technisch beleid bij Ajax. De voormalig nummer veertien van de Amsterdammers heeft Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Ronald de Boer, John Bosman, Jaap Stam, Marc Overmars, Michel Kreek, Orlando Trustfull en Dean Gorré achter zich staan.

Het is nog onduidelijk welke stappen het kamp van Cruijff zal nemen. Eén ding is in elk geval zeker; aan de vooravond van de cruciale ledenraadvergadering is dit een duidelijk statement van het ontevreden gezelschap. Morgen kiest de ledenraad, die uit 24 personen bestaat, namelijk een kant.


Cruijff en tien jeugdtrainers naar de rechter (Foto: Pro Shots)

Cruijff staat op dit moment lijnrecht tegenover zijn medecommissarissen, die er eerder voor kozen om Van Gaal als algemeen directeur naar voren te schuiven. Steven ten Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, heeft zijn excuses inmiddels aangeboden. Toch is dit voor Cruijff niet voldoende.

Hij is namelijk van mening dat er een vertrouwensbreuk is ontstaan en wil daarom dat de club een kant kiest. Deze soap wordt ongetwijfeld nog vervolgd.