Actiecomité tegen pedofielenclub Martijn opgericht

Faithz en F-ron hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit van Nieuw Rechts (voormalig Leefbaar Rotterdam) én raadslid van de deelgemeente Feijenoord Florens van der Kooi, leider van de Nieuwe Nationale Partij (NNP), hebben het Actiecomité STOP MARTIJN opgericht. De naam verwijst naar de pedofielenvereniging Martijn, de Nederlandse belangenvereniging voor pedofielen.

Smit en Van der Kooi willen dat justitie de vereniging Martijn vervolgt. Directe aanleiding voor de oprichting van het actiecomité is de International Boy Love Day (IBLD) voor pedofielen, die vandaag op een geheime locatie in Nederland wordt gehouden.

De vereniging Martijn is in Nederland niet verboden. Op de website van de club staat te lezen dat deze is opgericht in 1982, en strijdt voor de acceptatie van pedofiele relaties. Dit houdt in: het wederzijds als plezierig ervaren relaties tussen jongeren en ouderen waarbij eventueel seks in het spel is. De vereniging geeft ook een blad uit, OK-magazine geheten; een informatiemagazine over vriendschappen, relaties, liefde en seks tussen jongeren (kinderen of tieners) en oudere personen en over de problemen die er in onze maatschappij over ontstaan.

Het actiecomité STOP MARTIJN vindt pedofilie moreel verwerpelijk en heeft tot doel om deze praktijken te stoppen, aldus de twee oprichters. Komende dinsdag zal het comité bij justitie aangifte doen tegen Martijn.

De organisator van de IBLD, Pieter, die uit angst voor de hetze tegen hem niet met zijn volledige naam naar buiten wil komen, zegt dat het comité maar actie moet gaan voeren: "De actiegroep gaat er vanuit dat de vereniging en de IBLD blijkbaar middelen of inlichtingen verschaft aan pedofielen en daardoor pedofilie uitlokt. Maar dat is niet het geval. Wij willen pedofilie juist bespreekbaar maken. Bovendien is het wettelijk nog steeds niet strafbaar om pedofiel te zijn, wel als je die geaardheid praktiseert."

Nummer van OK-magazine


Relevante links: (bij interesse zelf intikken)
Martijn: www.martijn.org
International Boy Love Day: www.fpc.net/sites/ibld/